Tentang Hudud!

Assalamualaikum dan salam sejahtera guys. Kali ni aku malas nak membebel banyak, cukup la aku share entri kartun ni. Sila la amati, fahami dan hadam baik2.



Kredit:  Fb Muharikah

Hukum hudud ni adalah sebaik2 hukum dari Allah. Hukum ini bukan sahaja layak diberi peluang tetapi sepatutnya wajib dilaksanakan di setiap negara Islam. Aku hanya mampu share je kartun2 ni sebab aku tak berapa reti nak melukis walaupun dulu2 aku suka melukis. Entah kenapa dah besar minat melukis aku semakin berkurangan. Padahal kecik2 dulu rilek je aku buat komik conteng dalam buku latihan sekolah garis satu lah, garis dua lah, kotak2 lah yang semuanya kulit dia warna coklat tu.


Jadi, aku mampu kongsikan je la kartun dari facebook Muharikah ni sebab aku rasa tertarik dengan mesej yang ingin disampaikan. Semoga korang semua beroleh manfaat daripada entri ini. Salam Jumaat.

17 ulasan:

  1. terima kasih atas perkongsian

    BalasPadam
  2. Allah maha adil..Hukum Allah adalah yang terbaik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. Hukuman Allah lah yg paling sempurna dan maha adil.

      Padam
  3. nice sharing...
    Salam Jumaat (=

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks. Salam Jumaat jugak. :)

      Padam
  4. ko lukis org lidi pon ok.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul gak kan...macam kau lukis ke? Hmmm...nanti la aku pikirkan. Masalahnya nak lukis org lidi tu pun aku malas.

      Padam
  5. yup yup ce lukis cu lukis, heheheee
    nice sharing btw :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti la aku cuba2 kalau rajin. Rasa segan pulak nak lukis, takut orang tak paham je apa yang aku lukis nanti. Dah lama sangat dah tak melukis. Thanks. =)

      Padam
  6. Hukum Allah adalah sempurna.
    Tak faham kenapa masih ada orang Islam yang menentang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup...betul tu. Hukuman yang Allah buat la yg paling sempurna sekali. Manusia ni ada yg x yakin dengan hukuman Allah ni. Padahal undang2 yg dicipta manusia x mungkin akan jadi perfect.

      Padam
  7. hummmm sedihnya soalan kat email x menjawab soalan.ok baiii

    BalasPadam
  8. tu la aku pon tak reti nak lukis-lukis cartoon ni. kagum gila tngok geng2 blogger lain yg terer lukis2 tu -- cero, zyra, aujinz, plain83.. salute kat depa!

    ehh tapi cer bro ley up entry yg ada lukisan hasil tgn bro ley. entah2 kiut miut ape hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. entah la ana....belum rasa semangat nak melukis lagi. Lagipun aku xde tools2 macam diorang tu. Kalau lukis pakai tangan pun xde printer nak scan.....xpe la layan je la kartun2 geng2 blogger yg hebat melukis tu cam zyra, cero, lee kun tu....

      sekarang ni kalau kartun pun macam entri pasal OKU tu je la...tp lebih kpd ilustrasi je sebenarnya. Yg tu je aku mampu buat setakat ni. Kalau dah lama x lukis ni, nak lukis balik mungkin kerusi pun aku lukis jadi meja pulak... :)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...